Attorney

Dr. Kereszty Marcell

Személyes információk

  • Pozició Partner
  • Email kereszty@godollepat.hu

Dr. Kereszty Marcell 1969-ben született Budapesten. Villamosmérnöki tanulmányait Budapesten és Bécsben folytatta, majd 1992-ben szerzett diplomát a Budapesti Műszaki Egyetemen. 1997-ben szerezte meg közgazdász másoddiplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. 1996-ban kezdte meg szabadalmi ügyvivői pályafutását a Gödölle, Kékes, Mészáros & Szabó Szabadalmi és Védjegy Irodában, amelynek 2002. január 1 óta tagja. 1998-ban szerzett felsőfokú iparjogvédelmi szakképesítést; a szabadalmi ügyvivői vizsgát kiválóan megfelelt minősítéssel 1999-ben tette le. 2005-ben summa cum laude minősítéssel jogi diplomát szerzett az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Komoly tapasztalattal rendelkezik a számítógéppel implementált találmányok, a védjegyek, a formatervezési minták, a szerzői jog és mindezekkel kapcsolatos jogvitás ügyek területén.
Tagja az AIPPI, az ECTA és a FICPI szervezeteknek, valamint a Német Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesületnek és a Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesületnek. Tagja továbbá az igazságügyi miniszter által kijelölt Szerzői Jogi Szakértő Testületnek és Iparjogvédelmi Szakértő Testületnek – ez utóbbiban egyben elnökségi tag is. 2019-től elnöke a Magyar Szabadalmi Ügyvivői Kamarának, valamint elnökségi tagja a Magyar Védjegy Egyesületnek is.
Szakmai tevékenységét 2012-ben Jedlik Ányos-díjjal, 2016-ban pedig Somlai Tibor-díjjal ismerték el. 2014 óta az AIPPI Magyar Csoportjának elnöke. Az Európai Szabadalmi Hivatal elnöke 2015-ben, 2018-ban és 2021-ben személyesen jelölte ki három-három évre a Hivatal mellett működő Állandó Tanácsadói Testület (SACEPO) tagjává.