Grohné Mészáros Enikő

Grohné Mészáros Enikő

Iparjogvédelmi tanácsadó

Mészáros Enikő Budapesten született. A Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett vegyészmérnök diplomát 1964-ben. 1964 és 1967 között a budapesti Richter Gedeon Rt. Vegyészeti Osztályán dolgozott. Ezt követően 1967-ben kezdte meg szabadalmi ügyvivői pályafutását, amikor belépett a Danubia Szabadalmi Irodába. 1968-ban szabadalmi ügyvivői vizsgát tett. 1975-től 1981-ig korábbi munkahelyén, a Richter Gedeon Rt.-nél dolgozott vállalati szabadalmi ügyvivőként. 1981-től a Budapesti Nemzetközi Ügyvédi Munkaközösségben volt ügyfelek képviseletét ellátó szabadalmi ügyvivő.

1990-ben Grohné Mészáros Enikő egyik alapító szabadalmi ügyvivő tagja volt a Gödölle, Kékes, Mészáros & Szabó Szabadalmi és Védjegy Irodának, ahol partner volt hosszú évekig. 2003-tól az Iroda tanácsadója.

Grohné Mészáros Enikő tagja volt a Szellemi Tulajdon Oltalmára Létesült Nemzetközi Egyesületnek (AIPPI) és az AIPPI Magyar Csoportjának, valamint a Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesületnek (MIE). Tagja a Magyar Szabadalmi Ügyvivői Kamarának.